tirsdag 26. november 2013

Sult del 2 sammendrag

"Akten" starter med at vi finner hovedpersonen igjen sulten ca et par uker siden forrige akt. Han fantaserer om et kremmerhus med penger, før han mister nøklene sine og må sove i en celle på politistasjonen. Her lyver han om hvem han er for tilsynelatende ingen grunn, og etter å ha fantasert voldsomt hele natten, mister han muligheten til å få en matbillett om morgenen. Han farer igjen ut i gatene for å besøke redaktøren, så han kan få solgt artikklen sin. Etter mye frem og tilbake, med ville tankereferat, klarer hovedpersonen komme seg inn til redaktøren igjen. Her får han beskjed om at han kan komme tilbake om et par dager. Dette virker ganske nedslående for hovedpersonen, som har sultet i flere dager allerede, så han begynner nesten å gjøre seg klar for å dø.

Hovedpersonen får det for seg at han skal selge brillene sine, og teppet sitt. Han får ikke solgt noen av delene, og prøver å oppsøke presten. Presten er heller ikke der, og hovedpersonen føler han nærmer seg sin siste time. Han går rundt i butikker og tigger penger, og blir tydelig stadig mer desperat. Han drar tilbake til "Onkel" som er pantelåneren, og prøver å selge han knappene sine for 5 øre. Onkel blir sint og kaster han ut av butikken, akten ender med at hovedpersonen møter en bekjent som gir intrykk av at han skal mate han.

Andre akt starter med at hovedpersonen igjen skal prøve å selge en artikkel, denne gangen til "kommandøren". Han får den vennlig avslått og prøver å skrive en ny. Han er igjen pengeløs og sulter noe. Etter en fruktløs dag biter han seg selv i fingeren, som gjør at han igjen er klar for å skrive. Han går dermed ned til dagligvarebutikken for å be om ett lys på kreditt. Det som derimot skjer er at han får både et lys, og ca fem kroner i veksel ved en feiltagelse. Han feirer dette med en biff og har det aldeles fortreffelig. Dette går derimot rett ned igjen da han blir kvalm og kaster opp all maten etterpå.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar